tisdag 1 april 2014

Nu porlar det


Maken och jag har pratat ett tag om att vi borde ha en damm i trädgården. Lättare sagt än gjort hos oss eftersom vi bor på ett berg och hela tomten ligger i en brant slänt.

Jag tror inte så många hade tänkt tanken att bygga en dam med de förutsättningarna som vi har - som tur är så är inte min make som alla andra:-) Han ser stort sett bara möjligheter och drar sig inte för att gräva, gjuta, släpa, bära och snickra för att få det som han (vi) vill.

Jag har tidigare berättat om hur det gick till när vi var tvungna att göra något åt vår parkering högst upp på tomten eftersom den höll på att rasa. (Finns att läsa om här och här). I helgen fortsatte maken med projekt "vattenfall till dammen" och när han hade fått hålla på i några timmar på lördagen hade han åstadkommit detta.Vattnet sugs upp från dammen och rinner nerför "trappan" och ner i ett tråg innan det rinner vidare ner för stenarna och ner i dammen igen.
Återstår nu "bara" att snygga till samt att bygga trall runt dammen


Sedan skall lite växter in och det skall planteras i slänten bakom gula slangen och dessutom har maken fått för sig att han skall bygga ett växthus bakom dammen också. Den gula slangen leder bort vattnet om det blir för mycket i dammen och just nu tycker maken att det vattnet kan få rinna ut i ytterligare en damm lite längre ner på tomten. Som sagt; han räds inte att jobba hårt eller hitta på nya saker min man - vilken tur jag har eller hur?


7 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei! Det er helt utrolig hva dere får til. Her kommer det ene spennende innlegget etter hverandre. Om du er heldig med arbeidskamerat i hagen? Ha det så godt! Anne

Tittis trädgård sa...

Det är verkligen underbart att ha så arbetsamma, kreativa makar. Så fint det blir! Blir spännande att se hur ni gör runtomkring dammen./ Kram Titti

Anjas Hill sa...

Undrar vilket paradis som till slut växer fram i er trädgård.
Jag är verkligen inte avundsjuk på resultat - så kreativa och arbetsamma människor som ni förtjänar det. Men, jag kan inte hjälpa att jag är en "svag" karaktär som ändå avundas att ha en make som delar ens intresse.Det mår ni förlåta mig!
/Anja

Marit sa...

Du er så heldig! Det blir virkelig flott. Moro å se når dere blir ferdig!

Klem!

Carita och Bertel sa...

Oj oj vad ni jobbar och det där ser spännande ut, Vattenåtervinning är perfekt. Ska bli roligt att se när du planterat växter. Ha en fin dag/Carita

ElisabethS sa...

Riktig flott blir det! Den mannen burde du låne bort (Men jeg hadde nok aldri gjort det.. :p)

Det heldige med å ha såpass bratt tomt er jo at det gir helt perfekte forhold for vannfall. Her er det relativt flatt, og skråningene jeg har ligger ikke sånn til at det naturlig kan passe inn i forhold til dammer, så min drøm om å få inn en naturlig utseende dam med en like naturlig bekk (med foss) blir forholsvis vanskelig..

Lantloppan sa...

Oj, vilket projekt... ska visa detta för min man för han vill ha en damm. Men man ska ju ha tid också! Ska bli spännande och se hur det blir när det blir klart. Ha en fin helg! Kram
/Liv