lördag 2 juli 2016

Podophyllum 'Spotty Dotty'


Jag tror det är tre år sedan jag köpte min Podophyllum 'Spotty Dotty' (fotblad) nu. Jag köpte den av Pia på Torvan Trädgård och hon berättade då att den efter några år kommer blomma med jättefina blommor. Det kändes inte så viktigt just då, jag köpte växten för de ljuvliga bladen som är så här fina.Men så för någon vecka sedan förstod jag varför Pia pratade om blommorna, för titta vad som har dykt upp under de fina bladen - bland de finaste blommor jag sett med den klarröda färgen som kontrast mot bladen och med vackra "volanger" längst ner.Podophyllum 'Spotty Dotty' trivs i fuktighetshållande jord i halvskuggigt läge och blir ungefär 40 cm hög.

12 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Wow, vilka blommor! De ser nästan utomjordiska ut. Oväntat att de skulle ha en så stark färg. Man kunde väl snarare ha väntat sig något vitt eller blekgult.

Kram, Karin

Marit sa...

Heldige deg som har den! Min døde første vinteren, og siden har jeg vært på jakt etter den. Den er nok i grenseland når det gjelder herdighet her, men jeg skal prøve den igjen hvis jeg kommer over den.
Kan jo ikke gi seg så fort ;)

Nydelige blomster på den!

God helg!

Klem

hagen vår sa...

Hei!
En fantastisk flott plante. Her skifter været mellom styrtregn, vind og sol. Verker etter å komme meg ut for å klippe noen agnbøksøyler. Kanskje jeg rekker en eller to før det begynner å regne igjen.
God helg! Klem Anne

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Det var spennende blader :) Ha en fortsatt fin helg,
hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

Tittis trädgård sa...

Vilken vacker blomma! Trevligt med en extra bonus för bladen är ju vackra i sig! Hon har mycket fint på Torvan minsann:-)
Titti

Inger sa...

En mycket häftig växt, borde trivas hos mig.
Kram

Unknown sa...

Men Gud, vilken överraskande kombination blad - blomma! Jag har valt bort att köpa den några gånger( dyr som den är), men nu blev jag dödsförälskad. Dessutom har precis anlagt en plantering där den skulle ha passat!
Och det är inte första gången jag blir blixtförälskad när jag tittar in hos dig....
Kram
Marta

krepsemor sa...

Nydelig plante med flotte tegninger og farger i bladene, så jeg forstår godt at du kjøpte den for bladene! Og så får du blomsten i bonus etterpå, fantastisk! Jeg har frø av Podophyllum, men det såørst om de er for gamle. Skal ikke de såes ferske? Kanskje jeg skal prøve å så de :)

Anonym sa...

Ojoj, den var det verkligen vill ha-varning på! Supersnygg! Och bara den där lilla detaljen med volanger på blommorna... Mmm, får hålla utkik efter den tror jag helt klart.
Kram Kristina

Anjas Hill sa...

Hejsan!
Visst är blommorna och bladen alldeles underbara!? Jag har den också och den har kommit med två blommor i år precis som din.

Ha't! /Anja

Rost och rädisor sa...

Superläcker och sen kommer det orange furkter.
Allt gott
/Anette

Rost och rädisor sa...

Superläcker och sen kommer det orange furkter.
Allt gott
/Anette