lördag 23 januari 2010

Fågelfest?

I morse verkade det vara fest hos grannen på andra sidan gatan, och inte vilken fest som helst utan en fågelfest:-) Det var alldeles fullt med fåglar i deras två rönnar, jag räknade till över 30 stk! Det var svårt att se på håll vad för sorts fåglar det var, men jag tyckte mig känna igen koltrastar och nötskrikor. En härlig syn var det iallafall!

Jag har också en rönn i trädgården och jag måste erkänna att jag tänkte "undrar varför de inte festar här hos mig också?" Senast jag tittade till rönnen (som står på andra sidan huset och inte syns från köksfönstret) för ca två veckor sedan var den full med vackra, röda bär. Jag tog inga bilder på trädet då, men det såg likadant ut som det gjorde på dessa bilder tagna på nyårsafton.

Så fina röda bär borde väl kunna fresta vilken koltrast som helst eller?

Lite senare på förmiddagen när jag skulle gå ut med komposten (kompostbingen står på samma sida huset som rönnen) fick jag svaretRönnen var nästan tom för bär, bara några få hängde kvarTydligen har det varit fest i min trädgård också, utan att jag har varit bjuden. Gästerna verkar ha ätit gott, men de glömde städa efter sig:-)4 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Man kan verkligen studera fåglar på relativt nära håll nu ;)
Oxelträden i tvärgatan till vår är fulla av fåglar och det är lika skräpigt som under din rönn.

Margrethe sa...

Så flott at de fant fram til ditt tre også! De stakkars fuglene leter jo også etter mat i disse tider. Jeg fyller opp kurvene med fuglemat hver uke, og det går 2 - 3 kg solsikkefrø + litt annet. Både rognebær og kristornbær er forlengst spist. Enda skogen var full av dem i år.
Og enda kan vinteren bli lang, så jeg må nok fortsette å handle frø.

Mia sa...

Du får ta det som en komplimang, dom tog den godaste maten först :)

Karin - Mina Rum sa...

Lite dålig stil får man väl ändå säga. Inte ens bjuda in värdinnan på festen!
Kul att hitta hit till din blogg. Om du vill får du gärna titta in hos mig.
Kram, Karin