söndag 17 januari 2010

Vinter på landet

I helgen har vi varit på landet för första gången sedan första helgen i december. Då hade det fortfarande inte kommit någon snö och knappt varit någon frost. Sedan dess har det inte varit annat än snö och kyla. Då var det skönt att se att allt är som det skall, dvs. inga frusna vattenrör, inget inbrott och inga möss som har tagit sig in i huset:-)

Det ser verkligen lugnt och fridfullt ut när ingen har gått i snön (förutom några spår som jag tror betyder att räven har gått över tomten)Vissa dagar när det är mulet på vintern är det som att allt tappar färgen, ungefär som på ett foto i svart-vitt. Många nyanser av vitt, grått och svart:-)

I huvudstugan har vi värmen på 10 grader för att undvika frusna vattenrör. I friggeboden och gäststugan är det dåligt isolerat och inga vattenrör att ta hänsyn till så där har vi ingen värme på. Gäststugan ser allt annat än gästvänlig ut där den står, insnöad med frost-täckta fönster:-)

4 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Jag kan tycka attt det är ganska läckert när världen blir sådär grafiskt svartvit...samtidigt är det ju skönt att det inte är så alltid.
Ser mysigt ut på landet...även i lilla stugan ;)

Louise sa...

Hej! Såg att du varit på min nya blogg, vad kul! Du är ju veteran på bloggande jämfört med mig. Fina bilder, kommer följa dig!

louise

hallontrollet.blogspot.com

Anne (Moseplassen) sa...

Jeg tenkte på akkurat det samme, den fargetappingen som kan oppstå enkelte vinterdager. alt blir som gjennom sepia, liksom. Fint på en rar måte.

Nå har jeg fått ferdig presentasjonen til Frøken Frost 2010, hele 43 flotte kandidater ble det, takk for at du er med :)

Kathrine sa...

Idylliske vinterbilder du har her! Ikke lenge igjen til våren og alt blir andeledes.

:))