lördag 13 mars 2010

Rum och trädgård på Kistamässan

Idag har jag varit på Rum och Trädgård på Kistamässan. Detta var årets första trädgårdsmässa för mig, och den var ok men inte jättebra tycker jag. Ett plus är att den inte är så stor som Nordiska Trädgårdar, mässan är översiktlig och man blir inte orolig för att man skall ha missat något när man går därifrån. Ett annat plus är att mässan är nyrenoverad och allt är mycket fräscht. Ett stort minus är priset tycker jag. 130 kronor i inträde är mycket när Nordiska Trädgårdar (som är många gånger större tar 140 kronor). Ett annat minus blir givetvis också storleken. När mässan är liten blir det inte plats för så många utställare. Nu dominerades mässan av vårblommor (vilket var jättefint!!!) och pelargoner tyckte jag. Jag saknade större bredd bland utställarna.

MEN, mycket vackert fanns det att se. Jag var där när mässan öppnade klockan nio, och det var nog smart. Då var det inte så mycket folk och jag kunde i lugn och ro fotografera och titta nästan ostört i montrarna. När jag lämnade mässan vid halv tolv var det knökfullt och man fick stå i kö i gångarna.

Direkt vid ingången fanns en utställning från Ulriksdals Slottsträdgård.
Jag gillade verkligen dettaPrydnadsgräs har jag inte i någon av mina trädgårdar, men jag tror det blir det iår. Här en närbild på en del av utställningen. Jag fick associationer till naturen av denna utställningen. Vatten, träd, stenar och gräs i en fin kombination.Direkt efter Ulriksdals utställning kom nästa fina utställning gjord av Hannu Sarenström.
Här var det ingen tvekan om vilka associationer man får....hela utställningen utstrålade vår och förväntningar på det som snart skall hända i trädgården. Jag tyckte verkligen om detta också.Nästa utställning jag föll för var gjord av Tulpanens Hus.
Ingen tvekan om att det var våren som var temat här också. En färgglad och härlig utställning!

Detta gillade jag också (jag är ju lite svag för vitt:-)
Annars var det som sagt pelargoner, vårblommor och ännu lite mera pelargoner som dominerade mässan:-)Vad saknade jag då på denna mässan? Jag skulle vilja se flera växthus (det fanns bara ett företag med växthus vad jag kunde se), mera trädgårdsmöbler, mera krukor, mera om träd och buskar, mera trädgårdsböcker och lite större bredd på växtutbudet. Pelargoner i all ära (jag tycker verkligen om pelargoner), men det blev lite enformigt. Blev det något handlat då? Jovars, tre Hosta-knölar, tre Agaphantusknölar, en ny sekatör från Fiskars och några fröpåsar fick följa med hem:-) Årets första trädgårdsmässa är avklarad och jag ser redan framemot nästa i Älvsjö i april!!

6 kommentarer:

Lineca sa...

Heisann!
Besøk fra nabolandet på bloggen min så jeg og da ble jeg nysgjerrig vet du. Kjempe hyggelig. Nå har jeg lest meg et styke tilbake i tid. Du har en spennende og variert blogg. legger meg som følger jeg.=)
God helg!

Anita sa...

Ser ut som du har vært på en fantastisk inspirerende tregårdsmesse.

Jeg har heller ikke prydgress i hagen min, men jeg har satt frø av noen nå i år. Så det blir spennende...å f¨å

AnnCharlotte sa...

Kul med mässor...och alltid har man något med sig hem ;) Här var det mässa förra helgen men då hade vi stort kalas för mannen....

Mia sa...

Hagemesse på Lillestrøm skal jeg klare få med meg, men annars blir det nog inte flera på mig, synd, för det ser så spännande ut. Men variation ska det vara..

Marie sa...

Her skulle eg gjerne vore :)
Nydeleg!

Karin - Mina Rum sa...

Med tanke på att mässan bara var sådär, så lyckades du ju shoppa en hel del ändå. Men det klart, det är ju sällan svårt.
Kram!