söndag 21 mars 2010

Vårens första helg i sommarstugan

I fredags åkte vi till landet för första gången sedan mitten av januari. Det har liksom inte frestat att åka dit när det är vinter, men nu när våren är på gång så ökar också suget efter att vara i sommarstugan.

Precis som här hemma så är det fortfarande mycket snö på landet. Det dröjer nog ett litet tag tills vi kan äta våra måltider på verandan igenSom tur är så har taket över ingången till gäststugan klarat sig, för all denna snö som har rasat måste ha varit tung!

Klarat sig verkar hasseln ha gjort också. Den är snygg mot den vita snön tycker jagHär tittar vinbärsbuskarna framOch toppen på malörten syns också nuVisset kan också vara vackert:-)Igår sken solen och +8 grader i skuggan förvandlades till + 28 i solen:-)Det gjorde underverk för snösmältningen och det droppade, rann och forsade lite överallt.Isen ligger fortfarande tjock, även om den verkar ganska blöt och ösäker nu. Enligt grannen är det fortfarande nästan 50 cm is vid våran gemensamma brygga, så vi kan nog vänta med sjösättning av båten ett tag:-)

Till sist; denna söta varelsen stod vid vägen när vi kom i fredags. Otroligt söt att titta på nu, men jag vet att jag inte kommer vara lika förtjust när han äter upp mina växter länger fram på sommaren!3 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Man kan nästan höra hur det drippar och droppar.
Eva

AnnCharlotte sa...

Med den värmen kommer snösmältningen att gå undan.
Kul att få rådjuret på bild ;) men förstår din oro över hans hunger ;)

Mia sa...

Så fint att några rådjur har överlevt, det måste ha varit rena slankekuren i vinter, stackars..Tror faktiskt min vrihassel har överlevd också, det är kul att se allt som kommer fram under snön. Nu kan man snart börja trädgårdsäsongen :)