söndag 28 mars 2010

Äntligen spirar krokusen!

Idag har jag gått en runda i trädgården. Stora delar av den är fortfarande täckt av snö, men nu märks det att det töar och på några få ställen är det faktiskt barmark:-)

I rabatten mot uppfarten syns fjolårets vita blåklint, lavendel och silverarv.I slänten bakom rabatten har rosenspirean börjat resa sig efter att ha varit täckt av snö större delen av vintern. Den ser inte ut att ha tagit någon skada, men jag funderar ändå på att beskära den snart.Min vita spirea (som jag inte vet vilken sort det är) ser också ut till att ha klarat sig bra.På håll ser marken runt spirean att vara täckt av gräs, mossa och vissna löv men om man tittar lite närmare så ser man dessa små underverk av spirande krokusVilken lycka!!!!! Det ser ut till att bli vår även detta år:-)

I min f.d. bergeniarabatt satte jag också krokus i höstas. Nu tittar de upp också.Vilken imponerande växtkraft och vilja! Det är inte mer än ett par dagar sedan det låg snö här.Däremot lär det nog dröja ett tag tills jag får se några vårtecken i rabatten på baksidan som gömmer sig under all denna snö som har rasat från taket:-(Denna rabatten är omgärdad av låga murar och längst bort avslutas den med en uppmurad pytteliten köksträdgård. Ett persiljeblad har behållt sin gröna färg under vinternJag är svag för persilja. Dels älskar jag smaken, men jag tycker också att de är otroligt vackra. Av de anledningarna odlar jag persilja både hemma och på landet. Skördar gör jag hela säsongen och fryser in och använder under vintern. Mums:-)

Den lilla "köksträdgården" är indelad i fyra fack. Efter att ha skördat salladen i ena facket i somras satte jag dit förra årets sådd av prästkragar. Tanken är att dessa skall få flytta ut till landet iår. Prästkragarna ser också ut till att må bra där de tittar fram under snön

I trappan tittar murrevan framHär är slänten på vänstra sidan av huset som jag har visat i flera blogginlägg tidigare. Berget börjar titta fram på några ställen och i spåren där vi har gått tittar gräsmattan fram.Tyvärr är inte allt positivt som tittar fram när snön smälter. Jag har inte tyckt att fåglarna har skräpat så mycket vid fågelmatningen iår. Men det är klart; det har ju snöat med jämna mellanrum och all nysnö har täckt över skräpet. Nu ser det ut så här runt mina syrener

Ingen vacker syn, här kommer det nog behövas en sanering så småningom (men inte idag, det frestade inte:-)

2 kommentarer:

Mia sa...

Så kul det måste vara att hitta tillbaka till hagen efter en lång vinter. Jag har nog ett stycke kvar, men det börjar så smått skymta lite här och där. Det ska ju bli så kul att ta fatt i hagen igen.
Jag får dessvärre inte upp alla dina bilder, är det min pc eller? Några får jag upp andra inte..
Ha en fin start på påsken :)

Louise sa...

När man själv har blivit av med snön känns det avlägset att den ligger kvar hos andra! Mrn våren kommer väl på allvar till slut hos alla..... Kul med växthus förresten! Det står på min önskelista men det får sparas pengar några år till för jag tänker mig ett ganska stort = dyrt!

Louise