måndag 1 mars 2010

Bokrea - en tröst i "evighetsvintern"

Efter ett par dagars töande med härligt droppande och snöras från taket (tyvärr rasade två stuprör också) har vi återigen haft en heldag med snöande vilket har resulterat i ca 1 dm blöt nysnö. Som om det inte var nog så säger SMHI's prognos att vi skall få minusgrader hela veckan.

Jag som hade hoppats på en snabb snösmältning och drömt om att få se julrosor och snödroppar inom kort inser nu att jag inte kommer få som jag vill på ett tag. Så vad gör man då för att stilla den längtan man känner efter grönska och vårvärme? Jag åkte till bokhandeln och köpte fem nya trädgårdsböcker på bokrean:-) Tyvärr fanns det inga "faktaböcker" som jag ville ha på rean, så det blev fem inspirationsböcker istället. Så nu sitter jag i soffan under en filt, med tänd brasa i öppna spisen och tittar på vackra bilder i mina nya böcker och drömmer om vår och sommar och allt vackert som kommer fram då.....inte alls dumt:-)

4 kommentarer:

Ruben sa...

Oj, så mycket trevlig läsning! Kul när man hittar sådant på bokrean.
/Ruben

Mia sa...

Inget dårligt tidsfördriv där under filten heller, bläddra i trädgårdsböcker är så inspirerande. Drömmen om en trädgård har jag, dom andra var okända. Kanske du kan ge en liten vink om vad dom 'går för'? Alltid kul med tips.

AnnCharlotte sa...

Jag stod och höll i några av dem idag...men jag köpte inga faktiskt.
Inga andra böcker heller för den delen ;)
Nu ångrar jag mig lite....

Livsnjutaren sa...

Varje gång jag besöker Coop Forum så står jag där och bläddrar i Gabriellas trädgård, får nog bli att jag tar den nästa gång jag kommer dit....
Många härliga trädgårdsböcker du har fångat där.