lördag 27 mars 2010

Vi har köpt växthus!!!

Jag har länge varit lite sugen på ett växthus. Inget extraordinärt eller stort eller vinteruppvärmt utan ett "lagom" stort kallväxthus. Jag har drömt om att odla lite vindruvor, gurkor och tomater (även om jag inte tycker om tomater) och att kanske lyckas få frukter på mitt fikonträd. Jag har drömt om att kunna förlänga trädgårdssäsongen lite i ett växthus och även om att kunna "bara vara" och mysa där

Att drömma är en sak, att genomföra drömmarna är en annan. MEN, nu är vi på god väg att genomföra den drömmen. Idag åkte vi till Willab Garden i Bromma. Egentligen skulle vi bara titta och fundera på vad vi ville ha, men när vi gått runt och tittat lite så hittade vi exakt vad vi ville ha så då slog vi till:-) Så nu har vi beställt ett Euro-Serre Maxi 3 på 9 kvm. Växthuset är i glas, har skjutdörr och två fönster med automatisk öppningsanordning. En trevlig överraskning var att de hade kampanj just nu så vi fick 10% rabatt dessutom!

Ett "hinder" för mina växthusdrömmar har varit att båda våra tomter är bergstomter och mycket kuperade. Det finns alltså inga bra ställen för att plassera ett växthus. Då kom min händige man på att han kan bygga ett fundament enligt samma princip som han använde när han byggde altanerna på landet. Så nu skall växthuset få stå bredvid gäststugan på landet vilket också är nära vattenkranen. Det som krävs är enligt min man lite borrande i berget, plintgjutning, frigolitskivor och lite annat "smått och gott". Dessutom har han lovat att bygga odlingslådor längs med långväggarna. Golvet har vi planerat att bygga av murstenar som förra ägaren lämnade kvar. Anledningen till att vi vill ha växthuset på landet är helt enkelt att det är där vi tillbringar nästan all vår lediga tid på sommarhalvåret.

Tyvärr tog vi inga bilder på växthuset vi köpte så jag har lånat en bild från Willab Gardens hemsida.Nu skall jag njuta av känslan av att jag snart är växthusägare och börja fundera på vad jag skall odla, ingen dum sysselsättning det inte:-)

5 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Så roligt...blir lite avis, det verkar så mysigt att ha ett växthus. Framförallt att sitta där....

Med fingrarna i (j)orden sa...

Grattis - det kommer att bli kanon. Jag fick mitt förra året (samma modell med lite större) och är helnöjd!
Längtar ut bara jag läser ditt inlägg faktiskt.
Eva

josimo sa...

Heldige du , kos deg med din nye hobbyrom!
Gog Påske til deg o dine

Stein R sa...

Gratulerer med nytt växthus. Jeg kjøpte også av Willabgarden i sommer. Et godt tips: Willabgarden tilbyr växthus forsikring. Om du, lik meg har växthuset på landet vil kanskje snøen bli et problem på vinterstid? Willabs 12 års garanti dekker ikke snø oa, men det gjør forsikringen.
Lykke til med det fine, nye växthuset! :-D
Jeg kommer nok til å følge med din blogg fremover.

Hilsen Stein

Mia sa...

växthus, det blir något, tänk allt du kan odla. jag har dessvärre inte plats, suck.. ser jättefint ut :)