söndag 2 september 2012

En härlig trädgårdshelg


Vilken underbar trädgårdshelg jag har haft! Och detta även fast det har regnat kopiöst mycket och jag knappt har varit i trädgården.

Jag har inte många vänner som är trädgårdsintresserade.....egentligen är det bara en. Vi är kollegor, men umgås en hel del privat också tack vare vårt gemensamma trädgårdsintresse. Igår var jag och kompisen U på växtmarknad anordnat av Tyresö Trädgårdssällskap. Regnet vräkte ner, men växtmarknaden var bra och vi gjorde fina fynd. När vi ändå var i farten och hade regnkläder och gummistövlar på passade vi på att åka till några handelsträdgårdar i närheten också. En riktigt trevlig dag trots att det regnade mer eller mindre hela tiden.

Igår kväll hade jag sån tur att jag blev inbjuden till bloggträff idag hos Helena med bloggen Bland rosor och bladlöss. Givetvis tackade jag ja så i förmiddags satte lilla D och jag oss i bilen och åkte ett par mil söderut. Inbjudna var även Ruben och Karin med bloggen Rubens rabatter , Victoria med bloggen Sanda Cottage och Nina med bloggen Min rosendröm.

Jag har följt Helenas blogg ett tag och tyckte nästan att jag kände henne litegrann även fast vi aldrig har pratats vid eller träffats. Och när vi så träffades idag var det precis som jag hade trott det skulle bli. Vi hade jättetrevligt! Dagens överraskning var att jag faktiskt känner Helenas man. Vi var kollegor för ca 5 år sedan.......snacka om att världen är liten ibland även fast man bor i en storstad!

Helena visade oss runt i deras underbara trädgård och berättade även om alla planerade projekt. Det skall bli spännande att följa dessa projekt framöver!

Efter trädgårdsrundan fikade vi och det var inga problem att hitta samtalsämnen. Har man bara ett gemensamt intresse så flyter samtalet hur lätt som helst.

Jag fotade inte så mycket, med lilla D (10 månader) hängande i bärsele på magen var det inte så lätt att fotografera. Han hjälper gärna till och vill hålla i kameran, men det innebär tyvärr att korten sällan blir fina:-) Ett par bilder blev såpass så att de går att visa iallafall. Frodigt och fint tycker jag, detta är rabatter i min smak!Tack Helena för att vi fick komma och tack för gott fika. Tack också till F (3 år) som var jättegullig mot D och lånade ut sina leksaksbilar! Jag hoppas och tror att vi ses snart igen!

9 kommentarer:

Hélena sa...

Det är jag som ska tacka, det var verkligen supertrevligt! Världen är verkligen liten :-) Ser fram emot att komma och besöka din trädgård.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Min rosendröm sa...

Åh va roligt!! Nu hittade jag till dig också :-). Det var verkligen jättekul att träffas. Det får vi göra om. Ska kika runt här på bloggen nu, verkar vara en väldigt häftig tomt ni har.

KRam
Nina

Ruben sa...

Hejsan!
Det var verkligen roligt att träffas och få gå runt tillsammans och ta del av trädgårdens alla vinklar och vrår. Vilka bra foton du har tagit, jag vågade mig inte på att fota just detta eftersom jag trodde att motiven inte skulle göra sig i "bloggformat". Men du lyckades ju jättebra, och när man kan klicka upp dem, blir de ju ännu bättre!

Ha det gott - hoppas vi ses igen!
/Ruben

Veronica sa...

Jättekul att träffas! Ju fler vi blir dessto roligare:) Nina som drog igång träffarna hade en önskan om att "stocholmsbloggare" skulle gå ihop och träffas och göra saker tillsammans...... Och blir det förhoppningsvis så :)

Kram

Marit sa...

Det hørtes ut som du har hatt en fin helg! Ikke lett å fotografere når en har en baby i bæresele på magen, men du fikk da tatt noen fine bilder likevel. Ha en fin mandag. Klem Marit

Susie på Stjärnarve... sa...

Gu´ vad avundsjuk man blir på er som bor så nära att ni kan besöka bloggvännerna! Det är verkligen något jag saknar här. Har endast två bloggvänner på Gotland, den ena i Visby och den andra i Klintehamn som ligger nästgårds. Fast det är klart att man har lite andra vänner som är trädgårdsnördar i Entusiasterna, men det är inte riktigt samma sak!!

Turid sa...

Det er så gøy å treffe andre hageinteresserte, skjønner godt dere hadde det kjempekjekt.
Nyt mandagen.

Vigdis sa...

Så hyggelig å treffe andre bloggere og at kjemien stemmer!

Susie på Stjärnarve... sa...

Tackar för inbjudan - Tyresö det är nästan mitt barndomshem! Mina föräldrar hade ett litet hus nära Trintorp och där var man jämt. Dessutom skaffade gubben och jag en kabinbåt på 70-talet och då åkte vi alltid ut till M & P och la oss första natten innan vi fortsatte utåt. Långt utåt, ibland ner till Nynäshamns friluftsområde. Dit kunde dom som inte hade båt i gänget ansluta sig!
Man saknar skärgården ibland, för det är ont om öar här - men hav det har vi! Annars hade vi nog inte flyttat hit!!