söndag 9 september 2012

Torvan Trädgård


Idag åkte vi för första gången till Torvan Trädgård
i Tullinge. Det blir definitivt inte sista gången vi åker dit!

Torvan Trädgård är en liten mysig handelsträdgård som håller till i en villaträdgård. Trädgården var jättefin och här fick vi massor av inspiration. Växturvalet var helt i min smak och imponerande för att vara på hösten och en så liten handelsträdgård.

Pia som äger trädgården och driver Torvan visade oss runt och berättade om många (för oss) okända perenner och träd.
Tre växter föll jag speciellt för i trädgården. Det första var ett helt underbart Tulpanträd. Ett sånt skulle jag gärna ha själv! Det nästa var Fotblad 'Spotty dotty', och jag kommer definitivt försöka få tag på en sån. Det tredje var en helt fantastisk Echinacea med gröna blommor. Tyvärr glömde jag fråga efter namnet på den men jag tänker kontakta Pia och be att få namnet för denna skall också noteras på min önskelista.

Otroligt nog åkte jag dit utan att ta med kameran.....hur tänkte jag då egentligen??? Förmodligen inte alls:-) Ni får helt enkelt gå in på Torvans hemsida eller blogg, där finns det många fina bilder att se. Annars kan ni ju alltids åka dit, ni kommer inte bli besvikna.

Vi kunde givetvis inte åka tomhänta härifrån. Maken shoppade Ormbunkar så det stod härliga till och jag hittade också några godingar.


Vi köpte:

Fargesia nitida 1 stk
Acer 'Green glory' 1 stk
Heuchera 'Lime rickey' 4 stk
Hacquetia epipactis 'Thor' 1 stk
Geranium 'Midnight reiter' 1 stk
Adianthum venustam 2 stk
Polystichum tsus-simense 1 stk

Samt 2 namnlösa ormbunkar och 3 röda taklökar.

Så nu är det bara att ta fram planteringsspaden igen, egentligen borde den ligga framme jämt förresten - det är inte många dagar den har varit oanvänd den här sommaren:-)7 kommentarer:

Pilgrim sa...

Jag har varit sugen på att åka dit så länge, det ligger ju så nära. Alltid lika roligt att hitta nya oaser. Min spade ligger framme hela tiden...man vet aldrig om man behöver gräva något.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Marit sa...

Så mye fint du har fått kjøpt deg! Den 'Spotty Dotty' kjøpte jeg i sommer. Jeg er så spent på om de overlever vinteren. Ha en fin mandag. Klem Marit

gunsan sa...

Ångrar att jag inte fick med mig R dit medan sonen bodde kvar i Tullinge.Han hade ju kunnat visa oss vägen.MVH

Ruben sa...

Vilka fina växter ni fick tag i!! Det skall bli spännande att se dem när de blivit planterade! Tycker, att bambun ser särskilt fin ut, vi har 'Simba', men den känns lite sladdrig. Denna har så fina blad!

Ha det gott!
/Ruben

Karin - Mina Rum sa...

Mysigt att komma iväg till ett nytt ställe, och det där verkar dessutom vara en höjdare. Svårt att komma hem tomhänt då.

Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Roligt att komma iväg till ett nytt ställe, speciellt ett som verkar så mysigt. Då är det omöjligt att komma hem tomhänt.

Kram!

Veronica sa...

Jag köpte massa lökar där förra året. Lök av olika sorters narcisser och de var fantastiska allihop :) Bara att rekommendera!

KRAM