lördag 1 september 2012

En rosknopp


I maj skrev jag ett inlägg om min ros Peer Gynt . Stackaren lever än, men någon blomning har det inte blivit iår. Beskärning däremot har det blivit med jämna mellanrum - inte av mig utan av rådjuren.

MEN, nu finns det hopp för stackars, tappra Peer. Vi har nämligen satt upp staket runt hela tomten. Staketet är 180 cm högt så nu vore det väl f*n om inte rådjuren kan hitta någon annans trädgård istället:-)

Så här ser Peer ut idag


Inte är han vacker, men det blir förhoppningsvis bättre när han får stå ifred för rådjuren. Och om man tittar riktigt noga så finns et faktiskt en knopp också


Så med lite tur blir det kanske rosblomning här iår också...en sen sådan:-)

8 kommentarer:

Hélena sa...

Regnet har verkligen ställt till det i år. Nu håller jag tummarna för att det blir uppehåll imorgon :-) Du får gärna komma du också, om du har tid och lust. Mejla mig på troja69@hotmail.com om du vill komma så får du reda på exakt vart du ska :-)Skulle vara roligt att ses och jag tror inte de andra har något emot att det blir en bloggare och trädgårdstok till :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

MarJE sa...

Så bra at rosen endelig får stå i fred for rådyra. Lurt å sette opp jerde. No er det berre å glede seg til knuppen sprett ut:)
Ha det fint.

Marit sa...

Ja, jeg håper at den når får vokse seg til etter mange beskjæringer av rådyrene. Lurt med høyt gjerde ja.
HA en fin søndag. Klem Mrit

Karin - Mina Rum sa...

Rådjuren kan verkligen vara ett gissel! Hoppas att din trädgård får vara ifred nu så att din knopp får slå ut.
Ha en fortsatt bra helg. Kram!

trädgårdsdrömmar sa...

Dessa rådjur dom bara ställer till det.Skulle också behöva sätta upp höga stängsel runt vår tomt.Men vet inte riktigt om det går.MVH

Kristin Aurdal sa...

Stakkars Peer. Håper det hjelper med gjerdet så Peer vokser seg stor og flott :-)

Tant Otteskrufv sa...

Vilken fantastiskt vacker bild på knoppen! Jo, det var samma M och jag som stod i dugget i Enköping. Hon hälsar till både dig och lillkillen.

Veronica sa...

Jag lovar att hålla tummarna att repet funkar... att du får se din ros slå ut! Kul att ses idag och jag kommer fortsätta att hänga med dig ...såklart :)

Kram