fredag 26 oktober 2012

Energi


I flera veckor nu har det känts som att trädgården har tömts på energi. Grönskan försvinner och perennerna ger upp en efter en. Igår kväll kom årets första snö och på något sätt bekräftade att det är över nu....energin är slut för den här säsongen.
Nu är förhoppningsvis all energi nere i jorden där den väntar på våren. Och om man tittar noga så finns det vissa tecken på att det finns hopp trots allt.Energi finns det även lagrat i de här små påsarna. Snälla Tua har delat med sig av fröer från sin trädgård, och i helgen skall jag så Röd kvanne och Scabiosa.Till sist kan jag inte låta bli att dela med mig av den här lilla krabatens glädje och den energi han fick när det "äntligen" kom snö.


Vår mellanpudel på 2 1/2 år fullkomligt avskyr regn och har inte varit nöjd med tillvaron denna hösten. Snö däremot är bland det bästa han vet och lyckan var fullkomlig när vi var ute i trädgården för någon timme sedan.
Energi är temat i veckans Blommig Fredag och flera tolkningar av temat hittar du hos Helena med bloggen Bland rosor och bladlöss.

14 kommentarer:

Marit sa...

Så flott tolkning av emnet! Ja, frø er stapp fulle av energi, og det er nesten utrolig at de kan spire bare de kommer i kontakt med jord og vann. Kjempefine bilder! Du har en veldig søt hund! Ha en fin fredag! Klem

Berit sa...

Fin tolkning av temat!!
Man riktigt ser vilken glädje han har över snön:)
Ha en underbar helg!!

Leena sa...

Vi har också fått snö inatt, ett par minusgrader på morgonen och helt plötsligt ser det ut som naturen har lagt sig för att vila. Det är knappt några blad kvar i träden som bara för en vecka sedan sprakade av färg. Gott att veta att allt kommer igen, nästa vår!
Härligt att se lilla vovvens glädje i snö!
Ha en skön helg!

Sabelhagens Olivlund sa...

Burr för snö! Vi fick en rejäl hagelskur i går. Så fint du skriver om din energi, låter hoppfullt att den finns i jorden och kommer åter till våren:)).
Så söt hund du har! Jag har precis fått upp ögonen för pudlar, och då främst Toypudel. Såg en i somras och blev helt kär:)). Verkar vara en trevlig och pigg ras. Fäller inte så mycket heller, eller?
Ha en fin helg.
Kram Maria

Elin sa...

Morsom tolkning. Skjønner hva du mener om at hagen er tappet for energi. Så koselig med den første snøen! Gleder meg til det kommer litt her som legger seg på bakken også, vi har bare fått snøfnugg i luften.
Mange fine høstbilder og en søt puddel!
God helg.
-Elin-

Tua sa...

For en deilig hund, så søt. Kos deg med frøene i helga, om litt er det en ny vår Nora :)
Ønsker deg ei finfin helg, klem.

Bettina Bäck sa...

Fniss, det var en piggelin hund! Trevlig helg!

MarJE sa...

Så flott du har tolka temaet....kjempefint!!
Ja no er vinteren komen. Hos meg snøvar det tett no og er kome ein heil del på bakken. Vi har allerede måtta måka.
Dei frøa har eg og fått frå Tua. Sådde kvannen i går. Så no gled eg meg allereie til våren når spirane tittar fram.
Så flott puddelen din er :))
Tusen, tusen takk for at du har stemt på meg i mosepl.konkuransen.
Ha ei god fin helg, Klem.

Ranten sa...

Bildene dine kunne like gjerne væt tatt her :) Akkurat samme været! Jeg ser det er en som er happy for litt snøvær?!

Karin - Mina Rum sa...

Vad är det med hundar och snö egentligen?! Alla hundar jag känner blir som galna när den första snön kommer. Själv blir också lite galen men av andra anledningar.

Ha en fin helg. Kram!

Veronica sa...

Mmmm, det är trist nu när det på riktigt är slut för nu men precis som du skriver finns mängder med energi i knoppar och mark :)
Ha en skön helg å må gött!

Kram

Hagetjelden sa...

Så vakre bilder og tekst!

Lantloppan sa...

Det där tycker jag ändå är ganska fantastiskt, Rhododendronknopparna. Att det kan ligga en massa energi där redan nu och vänta på våren. Jag vill också baka in mig i en knopp nu och vänta...

Ha en fin helg :-)
/Liv

Pilgrim sa...

Vilken härlig tolkning och vilka härliga bilder. Blir alldeles lycklig!
Ha en härlig helg!
Kram Hélena