söndag 7 oktober 2012

Vi har varit ute idag....


....min spade och jag.


Tillsammans har vi jobbat med "projekt plantera vårlök" som påbörjades förra söndagen. Vi är inte klara än, men två tredjedelar av alla lökar är nu i jorden. Återstår en del tulpaner, förhoppningsvis kommer de i jord någon gång i nästa vecka.

Jag har inte bara planterat vårlök, en del annat har blivit gjort också. Trädgårdskomposten har grävts om för sista gången iår, hushållskomposten har isolerats, pelargonerna har grävts upp och fått flytta in i källaren, ogräs har rensats och äpplen har plockats.

Jag kan inte riktigt förstå vart sommaren 2012 tog vägen. Det här var ju sommaren som skulle kännas lite extra lång eftersom jag har varit föräldraledig. Istället har den känts extra kort tycker jag.....

Hoppas nu bara vi får en bra vinter med lagom många minusgrader och lagom mycket snö så inget i trädgården fryser bort och vårblommorna kan komma igång tidigt. Med lite tur så är det ju bara fyra-fem månader kvar till julrosor och krokusar börjar spira....om bara nu vintervädret blir som jag vill:-)

På tal om vår så hittade jag den här lilla godingen idag. Självsådd i grusgången framför en av rabatterna. Visst får man lite vårkänslor, eller hur? :-)

14 kommentarer:

Marit sa...

Det blir så fint hos deg til neste vår når all løken som er satt ned nå blomstrer! Noe å glede seg til :-)
Den stemorsblomsten var kjempesøt! Jeg har noen sånne selvsådde som blomstrer her også. De kommer i blomst samme sommer som de er sådd. Det er sikkert noen frø fra i fjor som har spirt i sommer. Ha en fin kveld. Klem

Villrose sa...

Det er jo min favorittspade :-) Uslitelig! Min har også vært i virksomhet i dag. Løken må ned nå, selv om man blir litt lei innimellom. Syner om vårblomstring inspirerer!

Hélena sa...

Jag väntar fortfarande på mina sista lökar...vill ju så gärna få dom i jorden, pronto! Men visst har det varit en underbar trädgårdshelg :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anonym sa...

Det er så kos når selvsådde stemor dukker opp i hagen nå i oktober. Astrantia major er vakker, men jeg visste ikke at det finnes flere arter. Da skal jeg gå til innkjøp av flere til våren:-)

AnnCharlotte sa...

Kul med lite vårglädje nu....
Ha det bra :)

MarJE sa...

Du og spaden har virkelig jobba på i helga. Det er jammen ein del som skal gjerast før vinteren set skikkelig inn. Men det blir ekstra stas til våren når alle løkplantane spirer og gir eit nydelig blomsterflor :)
Koselig med slike kvikkasar som dukkar opp i grusgangen. Dei lyser skikkelig opp.
Klem.

Vigdis sa...

Veldig søt Stemorsblomst. Høsten er en travel tid, vi får håpe vinteren lar vente på seg ennå en stund.

Karin - Mina Rum sa...

Det tar sin lilla tid att plantera vårlökar. Jag satte dessutom ett stort gäng under kastanjen och där var det inte lättgrävt vill jag lova.

Ha en finfin vecka. Kram!

Ruben sa...

Ni har verkligen legat i, måste jag säga!! Och snart är det bara att vänta på vårens fyrverkeri när lökarna blommar!
Vädigt vacker styvmorsviol/viol!!

Ha det gott!
/Ruben

Susie på Stjärnarve... sa...

Lite senare idag ska jag ut och klara av lite höstjobb; ta bort stora parasollet (möblerna har min gubbe burit in när jag sov, han passade på så jag inte skulle tjata till mig en vecka till),klippa gräset (när det torkat upp och Rolle tagit bort alla svampar), samt plantera 4 perenner jag fick på Entusiastträffen för 1,5 vecka sen (har inte hunnit tidigare). Vi har också en del självsådda penséer som växer direkt i grusplanen vid infarten, det är ena tuffa och MYCKET VACKRA växter!!!

Turid sa...

Det kommer til å bli så fint til våren igjen. Hvor sommeren ble av? Her regnet den stort sett bort.

Törnrosa sa...

Jisses, hur många timmar hade din söndag? Imponerande.
Kram från Törnrosa

Berit sa...

Härligt då spaden får jobba:)Blir så vackert till våren och lön för mödan.
Ha en underbar dag!!

Veronica sa...

jaa, men visst är det så att man får vårkänslor av den lilla sötnosen :) Såklart du trodde sommaren skulle bli jäääättelååång när du är föräldra-ledig? eller är man ledig? De små liven tar mycket tid och tiden går så fort när de är bebisar.... Och denna sommaren går ju till historien för den bestod mest av väntan... precis som julafton när man är barn. En lång väntan och "vips" slut ;)

Kram