onsdag 31 oktober 2012

Mina Pelargoner


Jag har sex vita, namnlösa Pelargoner. Jag skrev ett blogginlägg om dem för ungefär två år sedan och när jag läste det nyss kunde jag konstatera att mitt intresse för Pelargoner är oförändrat sedan dess (inlägget finns här.) Det är inte det att jag ogillar Pelargoner - absolut inte! Det är bara det att jag inte är så intresserad:-)

Men jag har i alla fall lyckats hålla liv i mina sex Pelargoner i tre år. På sommaren står de ute i små ektunnor i soligt läge. Där står de och blommar snällt hela sommaren. Jag lägger inte ner så mycket tid på skötsel, jag vattnar om det blir torka och klipper bort överblommat emellanåt. På hösten planterar jag om dem i balkonglådor och ställer in dem i rumstemperatur i tvättstugan. De får en liten skvätt vatten emellanåt och framåt vårkanten ger jag dem näring.

För ungefär två veckor sedan fick Pelargonerna flytta in för vintern och det verkar de gilla. Just nu blommar de för fullt och lyser upp lite i tvättstugan:-)7 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Söta! Akta dig, jag var inte heller så intresserad av pelargoner. Sedan hände något, ett slags begär väcktes, jag måste testa nya sorter ... ja, du vet. :-)

Tua sa...

Så fine :) Plutselig fikk jeg lyst på pellargonier igjen. Jeg gav bort de fire jeg hadde siden jeg ikke fikk noe særlig dreisen på dem. Dine var kjempefine.
Ha en flott onsdag.

Marit sa...

Så flotte dine hvite er! Jeg hadde en gang dilla på både pelargonia og fuchsia samtidig, men ble etterhvert lei. Det er så mye jobb med stell og vanning om vinteren, så jeg har begrenset det med overvintringsplanter til et minimum.
Jeg hadde veldig mange slag pelargonia, nå har jeg to ;-)

Ha en riktig fin dag! Klem

gunsan sa...

Trevligt med pelargoner i tvättstugan.Är medlem i Pelargonsällskapet men har just nu bara en pelargon.Hade massor ett år men de ska ju övervintras och skötas och det blev lite jobbigt.MVH

AnnCharlotte sa...

Så fint att kunna övervintra dem utan intresse....De gillar kanske en lagom avspänd relation :)))
Mitt intresse för pelargoner började när jag insåg att det fanns så många olika vackra blad...förutom själva blomman.
Ha det bra :)

Susie på Stjärnarve sa...

Precis så är mitt förhållande till pelargoner. Jag slänger dom flesta, men brukar behålla några enstaka för skoj skull, men i år så fick jag två små skott av en vit- och grönbladig variant. Satt dom i samma kruka och den ena blev röd den andra cerise - vilket konstigt nog var jättesnyggt ihop. Sen blev den också enormt stor, så den står numera i gästrummet. Den har dock börjat fälla lite blad, så jag funderar på att klippa ner den och ställa ut den i "holken" (gamla soprummet som numera är växtövervintringsförråd).

MarJE sa...

Kjempefine pelargonia. Har vorte fleire for kvart år med meg. Det er litt styr med overvintringa. Det tek meir og meir plass for kvart år. Har ikkje så god lagringsplass så må vel snart ha ei begrensing :))
God helg til deg.