fredag 26 juli 2013

Så skall det se ut


För snart 22 år sedan flyttade jag från Norge till Sverige. i 22 år har jag åkt de 50 milen mellan Stockholm och Sarpsborg i Norge flera gånger om året. Några få gånger har jag åkt tåg eller flyg, men säkert över 90 % av gångerna har jag kört eller åkt buss på E20 och E18. Man kan lugnt säga att jag känner den vägen och vet vad jag får se längs den.

En av mina favoritvyer är en del av en trädgård som ligger precis inntil vägen, bara någon mil från mitt föräldrahem. Det är inte mycket man hinner se när man svischar förbi i 70 km i timmen, men idag stannade jag till och tittade och fotograferade på väg hem från min semestervecka hemma hos pappa.


Jag vet inget om varken trädgården eller dess ägare (och borde kanske inte visa bilderna utan deras tillåtelse) men jag tycker den är helt fantastisk. Snacka om att utnyttja berget på bästa möjliga sätt! Dessutom känns det som att denna trädgården är  gjord för oss som åker förbi också och inte bara för dess ägare (åtminstone vill jag tro att det är så:-). Huset ligger som synes högst upp på berget och trädgården syns bara från vägen.

Dessa bilder (och några till) spar jag som inspiration. Jag har nämligen också branta bergssluttningar i trädgården. Så här ser en av dem ut i dagsläget. Fult som attan är det - knappt att jag vågar visa bilderna:-)


Här kan det bara bli bättre och förhoppningsvis hinner vi påbörja projektet i år. Jag har många tankar och visioner om hur det skall bli, men inga konkreta planer än. Först måste berget rensas så vi ser hur förutsättningarna är. Fortsättning följer så småningom.....:-)

9 kommentarer:

Veronica sa...

Ja, jäklar vad fint det var! Förstår att du stannade och fotade och såklart är det säkert OK!
Jag fattar arr du fått inspiration till ditt berg.... Jag har då ingen tillstymmelse till berg på min tomt men hade gääärna haft :)

Kram

Hélena sa...

Oj så läckert! Du bara måste stanna och fråga om du får titta lite närmare nästa gång. Jag skulle bara bli glad och du kan ju inte få något värre svar än nej :-) Ska bli roligt att se vad du hittar på med berget.
Kram Hélena

Ranten sa...

Ja det var jo noe å strekke seg etter : ) Kanskje du kan banke på en dag og få omvisning i hagen?!

Marit sa...

Flott hage du har funnet der! Ja, de hadde sikkert ikke noe i mot å vise deg hagen hvis du spurte.

Ha en fortsatt fin ferie!

Klem!

Gunilla Teckenberg sa...

Yes! Så skall det se ut! Mycket vackert med noga utvalda växter som samspelar i en fin harmoni. Det är säkert en plantering som håller sig fin från när snön försvinner och under hela säsongen.

Vilken lycka Nora att ni har ett så fint berg.

Ruben sa...

Häftig trädgård! Tack för titten.

Ha det gott!
/Ruben

Bettina Bäck sa...

Visst är det kul att tjuvkika lite på andras trädgårdar. Alltid får man med sig några goda ideer och inspiration till egna trädgården. :-)

Susie på Stjärnarve... sa...

Underbart vacker trädgård - du skulle naturligtvis gått och ringt på och berättat vad du tycker om trädgården - men det kan du ju göra nästa gång istället för att bara "svischa förbi"! Den kanske är lika vacker på andra sidan - och jag har ju aldrig hört talas om någon som inte blir glad och smickrad när dom får beröm!!

Carita och Bertel sa...

Jättefin trädgård, den i Norge. Jag kan se framför mig att er kan bli lika fin så småningom med dom förutsättningarna ni har, lycka till med det. Ha en skön fortsättning på sommaren/Carita