torsdag 8 maj 2014

Ärvda buskar


Vi har fått ta över två buskar från mina svärföräldrar. Buskarna stod inklämda mellan husväggen och en stor En i norrläge så min man föreslog att de kunde få flytta hit till oss istället eftersom vi har gott om plats för dem. Det tyckte svärföräldrarna var en bra idè så idag åkte vi dit med spaden och hämtade hem våra nya buskar.


Längst fram står en Blomsterkornell, Cornus kousa och bakom står en Körsbärsbenved, Euonymus planipes. Båda buskarna har några år på nacken och är knappt 150 cm höga, båda har dessutom stått med på min önskelista så idag känns det som att jag har dragit en vinstlott:-)

14 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Najs! Lustigt, ikväll skrev jag ett inlägg om hur kul det är med växter man fått. Jag gillar dom lite extra!

Charlotta sa...

Vad roligt att få uppväxta buskar. Tänk vad de ska trivas nu när de får eget större utrymme och massa trädgårdskärlek från dig.
Ha det gott!

Charlotta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Den lykkelige Hagen sa...

Flott å få busker, og svigerforeldrene var også fornøyde. Bedre kan det ikke bli :)

hagen vår sa...

Å få planter er en glede. Å få busker som har blitt store, er lykke. Instant gardening. God kveld! Anne

Ruben sa...

Det var fina buskar ni fick! Somliga har det bra!! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Marit Sønstebø sa...

Så heldig du er!
Cornus cousa står på ønskelisten her ogsåå, men vet ikke om den klarer seg her mht. herdighet. Lykke til med de nye plantene!

Klem!

Karin - Mina Rum sa...

Det är ju perfekt att få ärva buskar. Jag fick två stora havtornsbuskar av mina föräldrar. De ser lite småledsna ut men de tar sig nog.

Kram!

Rost och rädisor sa...

Vilken tur du har och buskarna blir nog också glada när de kan bre ut sig.

Trevlig helg
/Anette

Mimmi sa...

"Fådda" växter är alltid roligt och ger en ytterligare dimension och minne.

Tittis trädgård sa...

Vad härligt att få så fina buskar! Hoppas de klarar flytten bra och ger er glädje och fina minnen under en lång tid framöver/Kram Titti

Carita och Bertel sa...

Vilken tur ni har, färdigt uppväxta buskar är ju alltid bra och båda är fina. Dom kommer förstås att växa mer men dom är en god bit på väg.
Hoppas vi ses på marknaden om du har tid. Det ser inte ut att bli så bra väder heller så vi får väl se hur det går.Ha det fint/Carita

Susie på Stjärnarve sa...

Härligt att få två stora buskar! Och så fina sorter dessutom!! Själv har jag precis planterat just dom här två sorterna i blivande parken.
TREVLIG HELG
Susie

Marta Ronyai sa...

Två fantastiska buskar! Min cornus cousa kommer att blomma rikligt för första gången i år, sätt den soligt, tror jag vågar säga. Körsbärsbenveden kan nog ta den plats den får.
Marta