torsdag 29 maj 2014

Paeonia suffruticosa 'Cang Zhi Hong'


I höstas köpte jag en buskpion, Paeonia suffruticosa 'Cang Zhi Hong' på rea, min allra första buskpion. Den fick stå kvar i krukan över vintern och överlevde utan problem (jag grävde ner krukan i grönsakslandet). I våras fick den en plats i rabatten och nu blommar den.


Jag tycker den är underbart vacker och den ger verkligen mersmak för att skaffa flera. Tyvärr har vi ingen idealisk tomt för buskpioner eftersom det är så blåsigt hos oss (de vill stå i soligt och skyddat läge), men någon till borde jag nog kunna hitta plats för :-)6 kommentarer:

Anja sa...

Ja, Nora! En absolut favorit hos mig med trots att jag bara har ett ex.
Din "kines" ser helt underbar ut!
Vi får skaffa varsin till;-)))! /Anja

Vivi sa...

Nydelig!

Klem Vivi

Bettina Bäck sa...

Blomma första året! Vad gör jag för fel? Här har jag fjäskat för en kines i kanske tre år utan att få se annat än lite blad. Hrmpf.

Inger sa...

Jag har en gul buskpion, den rena arten, köpt i Skottland 2012. Har ännu inte blommat. Jag har läst att buskpioner gärna vill stå i en backe och ha väldränerat, något som jag inte kan uppbringa. Men då bör den ju trivas jättebra hos dig. Grattis till blomningen!
Kram

Marit Sønstebø sa...

Utrolig vakker! Fargen var veldig fin. Du må nok prøve flere!

Klem!

Tittis trädgård sa...

Jag tänkte när jag såg din fina pion att jag nog inte har någon bra plats för den, men sedan såg jag Ingers kommentar, backar har vi ju gott om i vår trädgård, det sluttar åt alla håll och kanter. Så kanske jag skulle kunna prova. De är ju så vackra!/ Titti