söndag 25 maj 2014

Ett snyggt par


Ett snyggt par är Hosta 'June' och Spetsmössan, Tiarella cordifolia. Jag brukar sällan låta växter växa in i varandra men just dessa två är så fina tillsammans att jag inte kan rensa bort Spetsmössan som har brett ut sig lite mer än det var tänkt från början:-)


9 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Tycker det kan vara fint när plantor får växa in i varandra som din hosta och spetsmössan.

Allt gott
/Anette

Gunilla Teckenberg sa...

Snyggt! June är en av de vackraste funkiorna och spetsmössan...har det vackraste vetenskapliga namnet! Tänk att få heta Tiarella cordifolia!

Kram!

krepsemor sa...

Åh det var jo et vakkert par! Jeg elsker både Hosta og Heuchera, og de får bre seg så mye de vil her, til de evt skal deles!
Ønsker deg en fin søndagskveld!

Inger sa...

Fint, jag har dem båda men inte tillsammans. Gillar lime.
Kram

Tittis trädgård sa...

Ja,de klär varandra fint! Lustigt hur olika vi trädgårdsmänniskor är. Jag låter alltid växterna växa ihop, jag gillar inte bar jord. Ibland kan det nästan bli lite för tätt, men man slipper rensa så mycket ogräs. Men har man en samlarträdgård som du har, så vill man ju naturligtvis lyfta fram varje växt för sig. Kul att vi alla är olika och inspirerar varandra/ Kram Titti

Anjas Hill sa...

Hejsan Nora!

Verkligen fin "symbios"! Det gäller att se vad som går ihop och då funkar det.
Annars tycker jag om ängskänslan i perennrabatter vilket Hosta och spetsmössa i och för sig inte är. Men de skapar en slags golvkänsla - eller?
/Anja
ps
Nu har bräkenvallmon fått tydliga blad i basen inne i petflaskan,-)!
ds

Marit sa...

Det var et vakkert par, ja! De passer så godt til hverandre. Hosta passer til alt ;-)

Klem!

hagen vår sa...

Hei! Sier som Marit, hosta passer til alt. Jeg kjøpte to planter med T. cordifolia i fjor og det er jeg glad for. De blomstrer fint nå.
Ha det godt! Anne

Mia sa...

Sptesmössan är så söt ,en fin samplantering :)