fredag 2 maj 2014

Projekt "Gångar i trädgården"


Idag har det hänt saker i vår trädgård. Maken och samma kille som hjälpte oss med både parkeringsplatsen och bytet av reningsverk förra hösten har jobbat hårt hela dagen och nu börjar de planerade gångarna i trädgården ta form.

Så här såg det ut i morse (bilderna är tagna från vår veranda)Och efter en dag med denna maskinen (och en hel del muskelkraft)....


....ser det nu ut så härKanske inte så stor skillnad kan tyckas, men för oss känns det som natt och dag. Med hjälp av grävmaskinen har vi grävt för gångar, flyttat stora stenar och tagit bort "(o)gräsmattan".

Dessutom har den stora stenhögen i mitten på översta bilden blivit till en upphöjd rabatt med sandjord - perfekt för stenpartiväxter och andra växter som gillar att ha det väldränerat.
Den stora orangea behållaren mitt i rabatten är en luftningsanordning till reningsverket och den går tyvärr inte att ta bort. Men med planteringar runt om så tror jag att den kan döljas på ett bra sätt så småningom.

Och som i alla andra planteringar hos oss fick det bli stenkanter här också (med markduk under för att hålla jorden på plats). Är det något vi har gott om hos oss så är det sten:-)

Just nu ser det hela kanske lite grått och trist ut. Men när vi har planterat i rabatterna och fått på täckbark i gångarna tror jag det kan bli riktigt bra!

5 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Så utrolig flott det blir hos deg! Kjekt å ha en gravemaskin til å hjelpe seg :-)

Moro å se hvordan det blir hos deg etterhvert.

Klem!

Susie på Stjärnarve sa...

Underbart! Det kommer bli kanonfint!! Jag älskar sten, och när sen allt är planterat och uppvuxet kommer det bli lättskött också. Inte dumt!
Jag tyckte jag kände igen svängen nedanför, man har ju åkt där tusentals gånger.
KRAM
Susie

Anja sa...

Det blir väldigt fint Nora! /Anja

hagen vår sa...

Hei! Dette kommer til å bli himla fint. Det er så spennende med de store høydeforskjellene. Det vil bli morsomt å rusle en tur i hagen deres. Oppover og nedover. Ha det godt! Anne

Et nytt landsbyliv sa...

Dere har fått gjort en kjempejobb! Og det blir griselekkert når det får vokst seg litt til.