söndag 7 mars 2010

Slottsträdgården Ulriksdal

Idag har jag för första gången besökt Slottsträdgården Ulriksdal. Fråga mig inte varför jag inte har varit där tidigare, det har bara inte blivit av av någon anledning. Mars är kanske inte den bästa månaden för att besöka en handelsträdgård (åtminstone inte när det ligger en halvmeter snö ute), men nu har jag iallafall varit där. Omgivningarna verkar jättefina så jag satsar på att återvända under sommaren när det finns något att se ute också.

Inomhus var det mycket krukväxter och i växthusen var det stora odlingar av pelargoner, st. paulior m.m.

Så här såg det ut till höger



och så här såg det ut till vänster i ett av växthusen. Undrar hur många små plantor det finns i detta växthuset egentligen?



I ett av rummen var det självplock av tulpaner, men det blev inget köp för min del. Det var väldigt utplockat och de få som fanns kvar var inte så fina. Men på et bord bredvid fanns en liten visning av olika tuplaner och där fanns det flera vackra sorter.







Men de allra vackraste växterna på hela stället var julrosorna. Det blev inget köpt (dom kostade från 240:- och uppåt och det är för dyrt tycker jag. Men under tiden tills mina egna julrosor förhoppningsvis snart dyker upp ur snömassorna så tittar jag på dessa och längtar:-)





4 kommentarer:

Marie sa...

Herleg med flotte blomar når alt er kvitt ute :)

Unknown sa...

Åh doble juleroser!!! Himmel så fiiint!

josimo sa...

Juleroser er så vakre og mystiske.
Det er når jeg ser slik STORE drivhus at jeg tenker de er glad for at vanmingssystem er oppfunnet

AnnCharlotte sa...

Självplock av tulpaner...har jag aldrig sett.
Vill plocka själv...nu ;)