söndag 28 april 2013

Egenodlad potatis till midsommarsillen....


....är bland det bästa som finns. Förra året odlade vi potatis i hinkar och krukor (vilket gick jättebra), i år blev det en annan variant.

Vi har som tidigare nämnt ett antal "fulhörnor" på tomten som vi försöker snygga till. Igår fick maken den briljanta idèn att om vi rensade en av dessa platserna så kunde vi odla vår potatis där. Sagt och gjort; maken grävde bort några lager med ogräs, rötter och små syrener samt en massa tegelstenar (!!).
Sedan körde han dit några skottkärror med ny fräsch jord och kogödsel.

Så nu är dessa i jorden........och vi håller tummarna för att de skall trivas där. När potatisskörden är avklarad om ett par månader skall något annat, mer permanent, få flytta dit. Och vart vi odlar vår potatis 2014? Ja, det återstår att se.

(Jag glömde tyvärr att ta bilder när det hela var klart, det får bli när det spirar sen....för när jag tänker efter så   är det inte så spännande med bilder på svart jord heller:-)


5 kommentarer:

Marit sa...

Spennende med egen potetavling! Jeg har faktisk planer om det samme her. Jeg har kjøpt settepoteter av en sort som heter blå kongo. De er blå inni, så hvis jeg lagerpotetstappe av den blir den lilla ;-)
Klem!

Karin - Mina Rum sa...

Ett intressant potatisprojekt! Själv har jag ju satt mina lite mer traditionellt i odlingslådor. Men om de hinner bli klara till midsommar återstår att se.

Ha en fin vecka. Kram!

Helens trädgård sa...

Bra idé av din man att odla midsommarpotatisen på en outnyttjad bit av tomten.
Fullhörn blir mathörn :=)

Ha det bäst!

Hélena sa...

Jag kommer att köra potatis i hinkar i år. Har inget bra ställe att ha potatis på. Ert ställe blir toppen!¨
Ha det bäst!
Kram Hélena

Turid sa...

Flott med egne poteter, hadde bare ei bøtte i fjor, får se hvordan det går i år. Det snør faktisk i dag, så vårværet er ikke opptimalt.
Nyt uka.