söndag 21 april 2013

Fortsättning på förra helgens projekt

Förra helgen började jag på årets första projekt. Idag var det dags för andra etappen.

Jag har grävt bort gammal jord och massor med torrt ogräs, rivit och slitit i rötter och klättrat för att komma åt. Det var mycket slitigare än jag hade trott det skulle bli, skrevorna var faktiskt ganska djupa på några ställen. Nu är det bara en stor rot kvar att avlägsna, men det får bli en annan dag. Den sitter stenhårt så det lär nog krävas spett och/eller yxa för att få bort den.

Så här ser det ut nu

Jag tänker plantera dels i den långa skrevan (bild 2) och även bredvid trappan (bild 1 och 3). Riktigt vad jag skall plantera har jag inte bestämt ännu, men jag har börjat fundera. Detta är på västra sidan av huset som därmed skuggar solen från öster och söder. Kvällssolen i väster kommer inte heller åt här eftersom berget fortsätter på andra sidan av gången och är "i vägen" för solen. Upplagt för skuggtåliga växter med andra ord:-)

Till sist måste jag bara få kommentera den otroligt snabba snösmältningen vi har haft senaste veckan. Här några bilder från förra helgen
Och här "samma"  bilder  tagna idag - snacka om skillnad! Nu är äntligen trädgården så gott som snöfri!     
13 kommentarer:

Hélena sa...

Ert berg kommer att bli så snyggt, otroligt snyggt. Helt underbart att snön kunde försvinna så fort, det vågade jag aldrig hoppas på :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Min rosendröm sa...

Åh vilket spännande projekt. Ska bli kul att se vad du hittar för växter. Ja visst går det undan med snösmältningen. All snö är borta på vår tomt men det är fortfarande väldigt blött.

Furulunden sa...

For et prosjekt - men det blir sikkert kjempefint etter hvert. Lykke til!!

Marit sa...

Det er et spennende prosjekt du driver med. Det ser veldig fint ut.
Skal si det har minket med snø hos deg. Her er det likedan, for det er bare i skyggen på nordsiden det er noe igjen. Der kommer takraset ned hele vinteren, så det tar sin tid. Ha en ny fin uke, klem!

Fagertunhagen sa...

Så fint steinparti du har gravd fram! Det kommer til å bli kjempefint med planter i sprekkene.
Det er helt herlig hvor fort snøen har smeltet siste uken! Nå har virkelig våren kommet:)
Ha en fin uke!

Mia sa...

Nyplanteringar är alltid lika kul och när man gjort ett så grundligt förarbete så är det extrakul att ta fatt på planläggning och plantering. Ditt berg kommer se jättefint ut. Skuggplantor har så mycket fint att bjuda på :)

pia på Torvan sa...

Snyggt jobbat Nora!
Kram
pia

Bettina Bäck sa...

Man tror knappt sina ögon faktiskt, när våren väl sätter fart. Tur det. Och kul att gå och lura på det där med planteringsmöjligheter ... :-)

Carita och Bertel sa...

Vilken spännande tomt du har. Jag tycker mycket om berg och sten, tyvärr har vi en plan tom utan sånt men vi får bygga våra egna berg.
Ha det bra/Carita

Turid sa...

Artig med nye steder å plante på. å snøsmeltingen hos deg har jo gått i rekordfart, den rekordfarten eksisterer ikke her iallefall ;)
Nyt vårdagene.

Berit sa...

Vilket härligt projekt, det kommer att bli jättefint att plantera där.
Ha en underbar dag!!

Susie på Stjärnarve... sa...

Vilket fint parti du har på gång, det kommer förmodligen bli jättesnyggt!
Jag letar också efter något trevligt att plantera i den halva av min halvskuggiga "murrabatt" som gubben min grävde upp idag. Där hade ogräset, sånt som salmbär och prydnasgräs, fått växa till sig lite för mycket dom senaste åren. Dessutom så hade dom tre plantor av rödblommig vintergröna jag satt blivit enorma och höll på att ta över rabatten. Så dom varnar jag för!
Idag satt jag en ny sorts Mahonia där som blommar på hösten med orange knopp och mörkgula blommor, men jag behöver lite mer. En bra täckande barrväxt i bakgrunden kanske, och så något trevligt "lagom" täckande runt. Är inne lite på nån näva - gillar dom!

Anne Kari sa...

Hvilket spennende prosjekt du har satt igang. Det gleder jeg meg til å følge. :)