torsdag 4 april 2013

Vad gör man.....


.......när växtrummet i källaren är proppfullt och småplantorna står i kö för att omskolas och kräva ännu mera plats? Jo då köper man flera växter förstås - det är väl ganska självklart eller hur? :-)

Igår dök möjligheten upp att fynda dessa fina till mycket bra priser, och jag var inte svårbedd.


Här står

Hepatica nobilis 'Pyrenean Marbles'
Lilium superbum 'Album'
Epipactis gigantea
Nomocharis sp.
Erythronium japonicum
Corydalis 'HeavenlyBlue'
Cortusa matthiola 'Alba'
Anemone palmata lutea
Pulsatilla 'Eve Price'
Iris 'Gingerbread Man'
Iris 'Cherry Garden'

Än så länge står de i tvättstugan, men de skall givetvis få flytta in i växtrummet. Det blir några andra växter som jag har flera av som kommer få flytta ut till någon fönsterbräda istället.

Jag vet att jag inte är ensam trädgårdsnörd med logistikproblem så här års. Vi är många med överfulla växtrum och fönsterbrädor som ibland undrar lite lätt "hur det kunde bli så här mycket ?". Det hör till saken att de senaste femton åren har jag jobbat med logistik, men de kunskaperna verkar jag lämna kvar på kontoret:-) När det gäller växter är det mer mottot "det ordnar sig nog" som gäller för mig.

Nu tänker jag inte sucka och säga att "jag måste skärpa mig" eller "nu blir det köpstopp". Får jag möjligheten att köpa fina växter så tänker jag göra det framöver också!

Och vart dök möjligheten upp den här gången då? Jo, det var via trädgårdsföreningen förstås. Min landsman Jonny Andresen (som bor i Värmland) höll föredrag om sin trädgård och om woodland igår. Ett mycket bra och intressant föredrag - och vilka bilder han kunde visa från sin fantastiska trädgård dessutom. Här pratar vi inspiration i kubik! Jonny har inte bara en fin trädgård, han är även en mycket duktig odlare som säljer billiga plantor av hög kvalitet. Får du möjlighet att gå på ett föredrag med Jonny någon gång så tveka inte - gå dit!
13 kommentarer:

Marit Sønstebø sa...

Jeg skjønte det på plantene hvem du hadde kjøpt de av, for jeg har bestilt mange av de samme plantene nå i vår :-)
Jeg kjenner Jonny fra før, så hageverden er ikke så stor ;-)
Mye fint du har fått deg der. Ja, jeg har akkurat samme problemet her, for nå er det ikke plass til flere planter innendørs. Nå må det blir vår så en kan få de ut!
Ha en fin kveld.
Klem!

Törnrosa sa...

Riktigt bra motto du har! Det gillar jag. Självklart ordnar det sig och självklart ska man passa på när ett växtsmörgåsbord står dukat.
Hej och kram

Tant Otteskrufv sa...

Riktigt resonerat! Vem blir glad av att ha färre växter? Det får tas som småbarnsåren, med jämnmod, det varar ju inte för alltid :)

Karin - Mina Rum sa...

Nej då, du är inte ensam om utrymmesproblemen. Jag behöver börja skola om i större krukor men hur de ska få plats vete tusan. Då har jag ändå inte sått luktärtorna ännu! Hur ska det gå?

Kram!

Ranten sa...

Jeg tror nok du er i godt selskap når det gjelder logistikken : ) Jonny er en skikkelig hageentusiast ja og det var skikkelige godsaker du hadde med hjem : )

ElisabethS sa...

Altså har man ikke plass og man får handlet planter fra Jonny, så lager man vel plass? Den logikken er ganske klar føler jeg. ;)

Gleder meg til foredraget han skla ha på Hamar om 2 uker!

Kos deg med plantene.

Berit sa...

Oj vilka fynd du gjort!!Jag har också köpt av Jonny, han har varit så snäll och skickat till mig:)
Ha en underbar helg!!

Mia sa...

Ett klart lyxproblem, det är ju inte långa tiden det ska vara trångt så det överlever man, fynd går an inte förbi :)

Gunilla Teckenberg sa...

Bra instänning Nora! En del ögonblick kommer aldrig åter.

Fina växter!

Turid sa...

Ha-ha-ha, kjent fenomen dette. Jeg har det med å kjøpe og bestille uteplanter i mars april, her kan det ikke plantes før mai, så der er mitt største problem :) Når det er sagt så er også mine vinduskarmer fulle og med minus 10 på natta er drivhuset fortsatt uaktuelt å varme opp. Sukk, det er hardt å være hagegal ;)
God helg.

Carita och Bertel sa...

Jag förstår precis det där med köpbehov så fort man ser fina växter. Jag är avundsjuk över att du fått tag i Iris ´Gingerbread Man´, den har jag letat efter men inte hittat än. Ha en bra dag/Carita

Anne Kari sa...

Det der er fort gjort. Tenkte jeg skulle få et tips av deg, for nå begynner det å bli fullt hos meg. Da reiser jeg på hagesenter i morgen og ser om ikke jeg finner litt til... :) God helg. Klem

Jannibele sa...

Du har mange likesinnede her ute i bloggverden:) Vi lærer aldri og sånn skal det være! Lykke til!