lördag 13 april 2013

Nordiska trädgårdar

Idag åkte hela familjen plus farmor till Älvsjö för att besöka trädgårdsmässan. Jag har lite av ett "hat-kärlek"-förhållande till mässan. Å ena sidan tycker jag att det är för mycket "tingel-tangel" och icke-trädgårdsrelaterade produkter på mässan (som korvar, godis, skor och massagestolar) men å andra sidan finns det godbitar jag inte gärna vill missa.

Den som vill läsa ett fylligt reportage om mässan, trender och inspiration kan sluta läsa nu. Har man med familjen (och dessutom inte är så intresserad av allt "tingel-tangel") är det en fördel att vara en effektiv mässbesökare och det vill jag påstå att jag var idag:-) Jag gick på egen hand bland växtförsäljarna och "nördföreningarna" och resten av familjen utforskade rutschkanor och maskiner. Nöjda och belåtna träffades vi sedan för en avslutningsfika innan hemfärden.

Jag hade ett par trevliga timmar där i vimlet och sprang dessutom på några vänner från trädgårdsföreningen samt en "forumkompis" från Trädgårdsriket. Lite handlat blev det också
Maken inhandlade två sorters Chili hos Svenska Chilipepparföreningen och hos Svenska Rhododendronsällskapet köpte vi några små, frösådda Rhododendron smirnowii och Rhododendron Eskimå x sonata.

Hos Riksförbundet Svensk Trädgård fick jag min medlemsgåva som i år var en brytsockerärt 'Cascadia'.

Och sist men inte minst passade jag på att besöka Torvan Trädgård  där jag köpte

Iris germanica 'Immortality'
Iris germanica 'Superstition'
Iris germanica 'Hemstiched'
Anemone nemorosa 'Dark leaf'
Anemone nemorosa 'Leed's variety'

Ett ganska kort, men lyckat mässbesök kan man väl sammanfatta dagen som. Nu hoppas jag bara att den utlovade värmen kan skynda på snösmältningen så trädgårdssäsongen kan komma igång på allvar!6 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Härligt med växtfynd! :-) Och Torvan hade så mycket roligt att jag kände att jag måste åka och hälsa på till sommaren i hennes butik. :-)

Marit Sønstebø sa...

Ja, det er spennende med hagemesser! Godt at du fikk med deg noe hjem. Det er for mye dingel dangel på hagemesser,ja. Det kunne de hatt på en egen messe. Ha en fin kveld, klem!

Pilgrim sa...

Känner likadant för mässan men i år var det mindre tingel tangel och badtunnor=Bra :-) Fina inköp du hittat!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ulrika sa...

Härliga inköp du gjort! Jag gillade mässan iår, var väl mycket för man är alldeles svältfödd också!

Kram Ulrika

Carita och Bertel sa...

Du köpte fina irisar, dom små rhododendron vågade vi oss inte på.
Ha en skön kväll/Carita

Anja sa...

Så himla synd att jag missade både dig och hela 'föreställningen'! Jag får visst aldrig till det...Men, oavsett hur det blir i framtiden kommer jag ALDRIG mer annonsera mitt ev. besök på förhand.../Anja