tisdag 28 januari 2014

Ett efterlängtat kuvert


Igår kom äntligen ett efterlängtat kuvert


Årets fröbeställning från STA (Sällskapet Trädgårdsamatörerna) med 20 sorters olika perenner som jag beställde i december, damp äntligen ner i brevlådan.


STA's frölista innehåller frön insamlade av medlemmar och listan är lååååååång - drygt 2000 olika sorter var det i år. Alla medlemmar kan beställa från listan och om man har donerat frön får man förtur när fröerna skall fördelas. Donerar man 25 sorter eller flera får man sina fröer gratis (upptill 50 sorter beroende på hur många sorter man har donerat). Vi som inte har donerat några fröer får betala den ringa summa av 80 kronor och vi får 20 sorters fröer.

Frölistan är bara en av många förmåner man får som medlem i STA. En jättebra tidning, och möjlighet att åka på trädgårdsresor och gå på föreläsningar är andra. En trevlig gemenskap ingår också:-)

Om du inte är medlem redan men tycker det låter intressant så kan du gå in på STA's hemsida som du hittar här. Där du hittar info om hur man går till väga om man vill bli medlem. Om du inte bor i Sverige är det inget hinder - STA har medlemmar i hela Norden.

12 kommentarer:

hagen vår sa...

Hei! Det skal jeg være med på. Ha en god kveld! Anne

Mia sa...

Aha, trodde det bara var för sverige.. så mycket spännande frö, det blir kul sådder :)

Tant Otteskrufv sa...

Jojo, jag satt halva kvällen och tittade opp såråd på nätet att notera på de efterlängtade påsarna.
Och konstaterade att jag i år fått nästan alla sorter jag önskat mig :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag är ju medlem och kan bara hålla med, gå med i STA om du är intresserad av växter. Man lär sig alltid något nytt när man får hem tidningen!
Tidigare skickade jag in lite fröer, men inte 2013. Hann inte med att samla in några "roliga" (alltså lite mer udda sorter)och själv sår jag ju inget - om jag slipper! *fniss*
Såg att du hade tagit en massa Anemonae......

Marit sa...

Så mange spennende frøposer du fikk der! Snart kommer en liten frøpose herfra også, for jeg sendte den i dag :-)

Kos deg med alle frøene!

Klem!

Turid sa...

Wow, det høres ut som en kjempedeal :) Spennende med frøsådd. Lykke til med sådden din.

lavendia sa...

Så jättebra. Jag har ofta undrat över STA. Det står ofta om hur man köpt på STA, men inte mer. Ska genast kolla upp frölistan.

Carita och Bertel sa...

Härligt med alla frön. Jag har sått mina , dom står i källaren än så länge men snart skall dom upp i uterummet och kanske någon skall ut i snön. Ha en fin helg/Carita

Veronica sa...

Aha, är det så det går till!? Alltså att man kan donera frön till dem och beställa! Jaja,alla är barn i början ! Jag får läsa nästa tidning lite bättre för medlem det är jag ju.

Ha nu en go söndagkväll och håll tummarna att det går snabbt till vårens ankomst i år.

Kramar

Törnrosa sa...

Håller med dig om STA:s alla förträffligheter. Har varit med sedan början av -90talet och åkt på många av deras inspirerande och roliga resor. För att inte tala om trädgårdsbesök, föredrag och nya vänner.
Kram från Törnrosa

Kristinas oas sa...

Hoppas beställa lite fröer nästa år när (förhoppningsvis) växthuset är på plats. Men riksträffen ska jag åka på i alla fall! :) Ska bli spännande att träffa en massa andra trädgårdsälskare och bara prata sådant en hel helg.
Kram Kristina

Malin - I min trädgård sa...

Jag har tänkt så många gånger att jag ska gå med, men så kommer jag aldrig till skott. Kanske det här året?

Men spännande med dina fröer! Ska bli kul att se vad det blir av allt!

Ha en bra dag!