torsdag 30 maj 2013

Prikle


Jag fortsätter på gårdagens tema med norska ord jag gillar och dagens ord blir "prikle". Och prikle - det skall jag göra i helgen.

Förra året blev jag biten av "frösåddbacillen" och började så perenner för glatta livet. Många sorter blev det under sommaren, hösten och vintern - hela 49 st. Inte så många för den som har rutin på det där med att så, men för mig som inte har sått perenner tidigare är det mycket:-) Några få sorter som är värmegroende har fått stå inne, men de allra flesta har stått ute på balkongen i norrläge. Och resultatet är över förväntan så här långt, det spirar och gror i nästan alla lådorna och krukorna.
I några lådor är det trångt om utrymmet


I andra finns det gott om plats fortfarande


Vad är då att "prikle"? Jo, det är att skola om. Fast "prikle" är ett mycket bättre ord tycker jag:-) Och i helgen skall här som sagt prikles. Men först måste jag diska krukor, massor med krukor. Och det är precis så tråkigt att göra som det låter. Inte ens på norska finns det något bra ord som gör den uppgiften lite roligare:-)
4 kommentarer:

Fagertun sa...

Så morsomt at det spirer så bra etter vinteren!
Du får pine deg gjennom oppvasken og kose deg med priklingen :)
Lykke til med de små!

Veronica sa...

Vad många små plantor du har fått? I är ska jag oxå sätta plantorna ute och se vad som händer!
Jag satte mina perenner i februari o h det var inte mycket som kom upp....

Ha en god helg :)

Kram

Marit Sønstebø sa...

Jeg skal si at det spirer kraftig hos deg :-) Prikle er er flott norsk ord, ja. Det er litt av en jobb du har foran deg :-)

Klem!

Carita och Bertel sa...

Kul när det gror så bra, det blir många plantor att skola om. Jag använder en prickelpinne når jag gör det. Ha en skön helg/CArita