torsdag 16 maj 2013

Underbart är kort


Vissa växter blommar över fort, och det gäller att passa på att njuta medan de är utslagna. En av dessa är den fyllda Blodörten Sanguinera canadensis 'Multiplex'. I tisdags såg den ut så här....


och igår, bara ett dygn efter såg den ut så här


Snacka om att göra en snabb sorti!

Nästa "underbara men korta" blomning att njuta av står körsbärsträdet för. De första blommorna dök upp i tisdags och igår hade de kommit så här långt.


Bilden är tagen från balkongen (på ca 30 meters håll). Blommorna sitter än så länge högt och glest men om bara någon dag eller två är nog hela trädet vitt av blommor. Sedan brukar det gå ungefär  två veckor innan det ligger massa vita kronblad på marken återigen.

Underbart är verkligen kort ibland:-)
3 kommentarer:

MarJE sa...

Hei Nora.
Ja, det er viktig å stoppe opp og nyte bløminga. Enkelte sortar går det veldig fort med. Kirsebærtreet er eit flott syn når det bugnar av blomar.
God pinse.
Klem frå MarJE:

Pilgrim sa...

Mmm, det går lite för fort ibland. Mina körsbär som jag köpte för några veckor sen blommar för första gången i vår trädgård. Är så glad att jag äntligen har blivit med körsbär :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Ranten sa...

Ja her gjelder det å leve i nuet! Fordelen med kald vår er at blomstringen strekker seg over litt lengere tid, men nå kommer varmen til oss også. Og jeg gleder meg :) God helg!