söndag 12 maj 2013

'Rozanne' har flyttat


Jag har två stk Geranium 'Rozanne'. En lättskött och vacker Näva som jag inte vill vara förutan. Men trots att hon är både lättskött och vacker så har hon vållat mig huvudbry. 'Rozanne' är nämligen ingen blyg dam. Hon tar verkligen för sig och ibland kan det nästan bli för mycket av det goda.

Just nu ser de rätt så små och blygsamma ut båda tvåMen skenet bedrar, om bara några veckor skulle det sett det se ut så här i rabatten på nedersta bilden.


Det blir liksom lite för mycket 'Rozanne' och de andra växterna trängs undan helt.

Så idag fick båda mina 'Rozanne flytta. Till en alldeles ny rabatt där de får stå helt för sig själva och breda ut sig precis hur mycket de vill.


Hoppas de kommer trivas där i den upphöjda rabatten på berget!
8 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag håller med, inte är hon speciellt blyg inte! Jag har tre stycken, två i pallkragsrabatten och en längst bort i långrabatten. Den senare ser jag knappt just nu, men det brukar bli enorm.....

Carita och Bertel sa...

Vi har också en sån, den brer ut sig väldigt. Bra ide att flytta den för sig själv om man har plats. Ha det bra/Carita

trädgårdsdrömmar sa...

En del växter kan bli lite mycket ibland.Så kände jag när Jättedaggkåpan började växa överallt.Och gärna mitt i en annan blomma.Så nu försöker jag att bli av med den ,men det är inte lätt.Kram

Marit sa...

Så flott det ble med ditt nye bed! Jeg har holdt på å kjøpe Rozeanne flere ganger, men har latt det være for jeg har ikke noe sted som passer til en så "agressiv" dame ;-)
Men den er vakker det er helt sikkert, så jeg får se om jeg finner en plass til den en gang. Ha en fin mandag, klem!

Sabelhagens Olivlund sa...

Hihi, håller med:))). Jag har 5 plantor, och de vill gärna breda ut sig. Men jag tror jag ska flytta på några växter runt omkring, för platsen hon växer på tycker jag är bra.
Lycka till med dina på nya växtplatsen.
Kram Maria

Furulunden sa...

Det blir nok veldig fint når de får stå for seg selv. Da kan de jo bli så store som de vil:)

Veronica sa...

Vissa tjejer tar stor plats och vill synas stort;) det är superbra att ge dom eget boende så de får bre ut sig rejält :)

Kram

Mia sa...

Hon är ju så vacker i sin blå skrud att hon måste få pråla, nu får hon en god, fin plats som primadonna :)