söndag 3 maj 2015

Resultatet


Igår var det så dags att plantera våra nyinköpta barrväxter. Så här såg det ut innan (bilden är tagen i början av mars månad)


Och så här ser det ut nu

 

 

Vi är jättenöjda med resultatet så långt. Lite mer ska vi nog plantera här så småningom och det lutar då åt t ex ljung, kråkbär eller möjligtvis någon liten japansk lönn. Men än så länge tänker jag njuta av vår nya fina rabatt (vår klart finaste) och glädja mig åt att äntligen börjar vi komma någon vart när det gäller att skapa en trädgård som är fin även på vintern!


10 kommentarer:

Jenny sa...

Vilket projekt, där har ni jobbat på bra! Vad fint ni verkar bo, tittar gärna in hos dig fler gånger.

Ranten sa...

Dette ser kjempefint ut! Gleder meg til å se når det vokser seg til!

hagen vår sa...

Hei!
Jeg blir så inspirert av å se hvordan hagen deres blir formet. Jeg ser og vet at dette er mye og hardt arbeid. Og jeg vet at det er en lykkefølelse å få det til som dere har gjort.
Klem Anne

Tittis trädgård sa...

Det känns alltid så skönt när man fått det som man vill och får se lite resultat av all möda! Barrväxter är viktiga för att få det snyggt även under vintern. Extra snyggt när man valt lite olika nyanser på barren som ni gjort. Förstår att ni känner er nöjda, verkligen snyggt!/ Titti

Gunilla Teckenberg sa...

Wow!! ..så snyggt det blir! Bara en liten varning beträffande kråkbär, de är allelopatiska, dvs bedriver en kemisk krigsföring gentemot annan växtlighet. Men det går bra att plantera ändå men inte i rabatter tillsammans med andra växter. Jag har satt kråkbär strax utanför planteringen, dels mjukar det upp strikta kanter och så kommer inte kråkbäret åt att skada andra växter.

Kram!

Anja sa...

Så fint Nora! Ser verkligen tilltalande ut! Hur stora blir de?

/Anja

Daniel Lindholm sa...

Snyggt Nora! Bra tänkt med en trädgård som är snygg även på vintern.

Nora sa...

@Gunilla; tack för tipset om Kråkbären, det var ny info för mig. Tänk va bra det vore om växter såldes med "varningsetiketter" så man slipper tråkiga överraskningar längre fram.

@Anja; vi har satt "höjdgränsen" vid ca tre meter, vi vill inte att det ska bli en skog av planteringen:-) Högst blir granen mitt i bilden (Abies pinsapo 'wb') men den är av sorten som man binder upp till önskat höjd, sedan släpper man den (på samma sätt som t ex hängbok.) Thujopsis dolobrata och Pinus 'Green Tower' (båda syns på sista bilden) kan också bli ungefär tre meter höga på sikt.

Susie på Stjärnarve sa...

Det blev jättefint, men det kanske blir lite trångt med tiden - men då är det bara att stamma upp några av barrväxterna.
Är det en torr solig sluttning dom står i kanske mjölon vore något att ha som marktäckare. Här växer mjölon vilt och jag har försökt sätta sådana här, men vi har för bördig och skuggig tomt.
KRAM
Susie

Eirin og Lars sa...

Veldig bra ! Det er flott å ha noe som er grønt om vinteren også. Spennende å se når det vokser til.
Ha en fin uke :-))