onsdag 27 maj 2015

Trädgården Klarbäret


I lördags besökte vi trädgården Klarbäret i Södertälje som är med i gruppen Besöksträdgårdar i Sörmland. Vi besökte denna trädgården i 2013 också men då var det högsommar. Det var roligt att se vilka nya projekt som har genomförts i trädgården sedan senast men även skillnaden på trädgården på våren och sommaren.

Carita och Bertel som äger trädgården Klarbäret är otroligt kreativa både när det gäller växter och utformning av trädgården men även  när det gäller trädgårdspynt. Bertel verkar kunna skapa vackra saker av nästan vad som helst och vår treåring tyckte det var oerhört kul att gå på "skattjakt" och leta efter dessa små prydnadssaker.

När vi kom fram till Södertälje i lördags vräkte regnet ner, men efter bara en liten stund var alla regnmolnen borta och vi kunde njuta av en alldeles fantastisk trädgård. Titta bara:

Pergolan och staketet bidrar med lite skugga och Trilliumarna och Sockblommorna stortrivs, tror aldrig jag har sett så stora och fina Trillium!


En annorlunda vatteninstallation


Hela trädgården ger ett lugnt och harmoniskt intryck (kolla in den enorma röda tulpanen som står som ett utropstecken mitt i bilden)


Fina gångar och en snygg Lunddocka som ger färg i grönskan.
Överallt var det fina gångar med varierande stenläggning.


Upphöjd plantering med kant av sten och plåt - snygg kombination!


Några växter fick följa med hem också: Hosta 'Stiletto', Hosta 'Pineapple upside down cake' och Iris barbata 'Garden Pearl'


Stort tack till Carita och Bertel för en trevlig dag med mycket inspiration och trädgårdsprat! Hoppas vi ses snart igen!

Och till dig som läser detta; titta in på Carita och Bertels blogg, där finns det mycket fint att se och mycket inspiration att hämta!

8 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Så roligt att ni åkte till Klarbäret, där finns minsann inspiration att hämta. Det är några år sedan vi var där och det har säkert hänt massor sedan dess!

Tur att solen behagade komma, allt blir så mycket trevligare då.

Kram!

Berit sa...

Till och med jag har varit är :) Tanken var att fara dit även i år då jag bodde en bit ifrån under trädgårdsmässan , men tyvärr så var inte min kropp riktigt med på det denna gång..underbar trädgård och fina ägare :)
Ha en underbar dag!!!

Rost och rädisor sa...

Skulle också vilja besöka Klarbäret, men det är ju 30 mil att åka. Hoppas ändå det ska passa nån gång. Inte minst vore det roligt att träffa detta kunniga par.
Tack för rundturen
Anette

Marit sa...

Så fin hage dere besøkte! Det må være gøy å komme tilbake å se forandringene siden dere har vært der før :)

Klem!

Maribel sa...

Alltid roligt att besöka andras trädgårdar, för inspiration och nya idéer.
Ha det gott!

Hageidyll i Sonvika sa...

Inspirerende bilder fra hagen dere besøkte. Morsomt å se en hage som har endret seg,og hvordan den ser ut på vår i forhold til sommer !
Fikk jo veldig lyst til å besøke den da. :-))

Carita och Bertel sa...

Tack Nora för dina fina ord. Vilka fina bilder du tagit, det är så kul för alla uppfattar en trädgård olika. Vi ses igen. Carita

Anjas Hill sa...

Vilket fint reportage du har gjort Nora! Trädgården ser verkligen inspirerabde och kreativ ut.
Tack för att du delar med dig.
/Anja