fredag 1 juni 2012

Äntligen regn


I natt började det äntligen regna här. Det var några veckor sedan senast och det var riktigt torrt nu, så regnet behövdes verkligen!

Jag passade på att ta en liten trädgårdsrunda när det var uppehåll en kort stund och kunde konstatera att vi har fått 15 mm regn sedan i natt. Det är mer än vi fick i hela maj månad.

Det är många växter som ser lite "ledsna" ut när det regnar. Rhododendron är inte en av de. Den är lika vacker som vanligt (om inte vackrare) med regndroppar på sig.Jag är så glad för våra Rhododendron! Det är två sorter och de står ungefär mitt på tomten och man kan se de nästan oavsett var man är i trädgården. De fanns här när vi flyttade hit och jag vet tyvärr inte vilka sorter det är.


Tidigare trängdes Rhododendronbuskarna med krypoxbär, några halvdöda thujor och småtallar och diverse annat sly. Vi rensade upp i "röran" förra året och gjorde samtidigt en lätt beskärning på några av Rhodendronbuskarna. Detta kombinerat med Rhododendrongödsel verkar ha uppskattats, för så riklig blomning som det är iår har det inte varit de två föregående åren vi har bott här. Och fortfarande finns det gott om knoppar kvar:-)


3 kommentarer:

Marianne sa...

Vakre rhododendron!

Ninnibus sa...

Så du fick mitt regn ändå..Det ser man vad en enkel regndans kan göra..*ler* Rhododendron älskar ju att få vatten på sina blad..och jag vattnar mina jämt ovanifrån. Dina ser fantastiska ut och verkar vara en parksort i alla fall.
Kram kram Ninni

Susie på Stjärnarve... sa...

Jo du, vi har också fått lite regn - "hela" 3 mm! Inte precis den mängden man önskat sig, men det är bättre än ingenting.
Älskade bilderna på dina rådisar, lila är ju en stor favoritfärg. Tyvärr kan vi inte ha rådisar hos oss, vi har alldeles för kalkhaltig jord. Man kan bygga upphöjda bäddar för dom, men jag tycker inte heller att dom passar in i den gotländska naturen runt oss. Däremot när jag bodde i Stockholm då hade jag några; röda, vita och lila - naturligtvis!