fredag 8 juni 2012

I morgon är det julafton!


I morgon kommer dagen jag har väntat på ända sedan förra året vid den här tiden. Önskelistan är skriven och jag har (nästan) städat klar. I morgon är dagen som känns precis som julafton gjorde när jag var barn. I morgon är det nämligen dags för det årliga besöket på Ängsäters Perenner på Ekerö. Varje år får trädgårdsföreningen jag är med i möjlighet att åka till Ängsäters och fynda perenner till en billig peng.

Jag har skrivit en lååååång lista med perenner som jag önskar mig. Vi håller på och rensar i trädgården och gräver nya rabatter så nu finns det gott om plats för nya, fina växter.

Så här såg det ut vid berget nere vid gräsmattan för tre veckor sedan.Och så här ser det ut nu. Det är inte riktigt klart än, men nästan:-)Rabatten fortsätter runt hörnet på berget.Så här såg det ut i slutet av en av våra rabatter i onsdags morse.Och så här såg det ut senare samma dag efter att min man hade gått loss med spaden:-)När jag klippte ner den yviga häcken i våras upptäckte jag att det fanns bar jord bakom. Jag tänker plantera något längs med kanten (sockblomma möjligen), samt plantera lite kompisar till den ensamma Heucheran på kortsidan. (Heucheran köpte jag i söndags när jag var på öppen trädgård hos tant Otteskrufv.)Det finns alltså gott om plats för nya växter hos oss just nu. Gissa om jag är laddad för morgondagen? :-)

P.S. Jag väljer "centrera" när jag lägger in bilder. Hur kommer det sig då att alla bilder hamnar till vänster? Någon annan som har problem med detta?

4 kommentarer:

Anja sa...

Så fint du gör! Vilka fina rabatter du skapar, /Anja

Susie på Stjärnarve sa...

Underbart att få se "före & efter-bilder". Det är så spännande att se vad olika personer sett och sen tänkt sig.
Det där med centrering av bilder har jag alltid lite problem med, men för mig är dom enkla att lösa. Jag inte bara skriver "centrera" på bilderna, utan också centrera för text - då funkar det för mig!
Lycka till med inköpen!!

Pilgrim sa...

Vilken lycka att få åka och köpa nya växter... Jag hoppas själv på en tripp till Zetas :-) Det kommer bli så fint i dina rabatter.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Törnrosa sa...

Vilket härligt och fint jobb du/ni har gjort med de nya rabatterna. Kul natt du visar före och efter.
Hej och kram
Törnrosa