tisdag 26 juni 2012

Det är lätt att tappa modet.....


.....när regnet bara vräker ner dag efter dag och tillsammans med blåsten gör så att doftschersminen tappar grenar........och den tidigare så högresta och raka plymspirean lägger sig utöver grusgången och irisarna....

....och även fingerborgsblommor........och violkungsljus ger upp och lägger sig ner....När den sibiriska ärtbusken är svårt angripen av mjöldagg........och den nyinköpta Hosta 'Halcyon' ser ut så här........ja, då är det lätt att tappa modet och ge upp.

Vilken tur då att det fortfarande finns Hostor som sniglarna inte har ätit upp (peppar, peppar).........och att det finns perenner som sniglarna ratar.........och att det finns fingerborgsblommor som inte har lagt sig ner........och att pionerna och krolliljerna fortfarande står upp och snart börjar blomma....

....att jordgubbarna är stora och goda........att frösådderna och lavendelsticklingarna ser ut att må prima....

....och sist men inte minst; att SMHI "lovar" uppehåll och möjligheter för sol de närmaste dagarna och dessa står och väntar på att få komma i jord........och vips kom modet, lusten och humöret tillbaka igen:-) Trädgårdslivet är verkligen underbart trots alla bakslag och hinder på vägen!

8 kommentarer:

Marit sa...

Jeg forstår deg veldig godt. En kan miste motet av mindre. Men vi hagefolk er laget av et seigt stoff, så vi gir ikke opp så lett. Så leit med din oppspiste Halcyon. Det finnes mange sorter som har veldig tykke blader som sneglene ikke spiser av hosta. Kos deg med hagen din til tross for vansklighetene! Klem fra Marit

Vigdis sa...

Ja, gleden over å lykkes i hagen blir større når man møter på utfordringer.

Karin - Mina Rum sa...

Man har ju knappt velat sticka näsan utomhus idag. Det är inte roligt att se sådant som inte står pall i regnet och blåsten. Förhoppningsvis får allt i trädgården en rejäl skjuts nu efter allt "vattnande".

Vi hoppas på fin-väder nu. Kram!

Ruben sa...

Visst blir man lite bedrövad av vädret, och sniglarna, och rådjuren, och lössen och .... Men, vad gör man? Är man trädgårdsnörd så är man ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Turid sa...

Usj, av og til er det frustrerende å drive med hage, vi har ikke snegler, men vind og frost like til slutten av juni. Men vi fatter raskt motet igjen, heldigvis. Håper du får bedre vær snart (og vi også), sol og varme, det fortjener vi etter denne våren og forsommeren. Fin blogg, la meg til hos deg og legger deg i bloggrollen ;)
Klem.

Margrethe sa...

Sånn her hadde vi det i fjor sommer, men så kommer en ny sommer med mye fint vær, og alle sorger er glemt. Håper solen og varmen kommer snart til deg og din hage også. Godt at ikke snegler og regn tar knekken på alt :-)

Ninnibus sa...

Nog är det vackert ändå allt..även om regn och rusk farit fram. Hur som haver så brukar ju växter repa sig..med lite stöttning iofs. Jag har aldrig sniglar på mina hostor..och ändå så har jag mycket trädgårdssnäckor när det regnar. Vilken sort äter på hostan? Mina blir onödigt stora så jag måste dela dem och sprida. Glömmer jämt om jag köpt en parkstor art eller en mindre..*ler*
Kram och upp med hakan nu...solen kommer...jag lovar!!
Ninni

an angel at my table sa...

Jag måste verkligen försöka mig på att ta sticklingar av lavendeln i år!!!